петак, 18. март 2016.

Акција за август 2009.

Од 3. августа до 30. августа новац ћемо скупљати за породицу Бркић из Шапца. Близанци Нада и Слободан Бркић (20), још као тек рођене бебе пребачени су у Завод за превремено рођену децу у Краља Милутина, а због предозираности кисеоником у инкубаторима Нади и Слободану тешко је оштећен вид. Годинама покушавају разним скупим операцијама да га поврате. Почетком јула породица Бркић поново је отишла у Америку на редовне контроле којој су деци потребне. Драгиша Бркић можете контактирати на број 015-449-28 ради непосредног уручивања помоћи.

И овога месеца апелујемо на наше суграђане да помогну Прихватилиште за децу и омладину у Београду. Помоћ се пружа девојчицама и дечацима, узраста од 7 до 18 година, 24 сата дневно. У сарадњи са центрима за социјални рад, Прихватилиште учествује у проналажењу трајнијих решења за смештај и помоћ деци која у њој бораве.

Током 50 година постојања, Прихватилиште је збринуло преко 60.000 деце. Само у 2008.години, у овом центру је боравило преко 300 деце. Прихватилиште пружа смештај деци без родитељског старања, деци и омладини која су жртва насиља, занемаривања или злостављања, жртвама трафикинга, деци са проблемима у понашању или у судском поступку, као и страним илегалним мигрантима. Током свог боравка деца се укључују у програм Прихватилишта који обухвата дијагностичко – опсервациони третман, индивидуално прилагођен психотерапијски рад, едукативно-васпитни рад радионичарског карактера, као и низ пројектних активности.

Апелујемо овим путем да узмете појединачно учешће у акцији и обиђете ово прихватилиште. Помозите својим прилогом у виду хигијене, одеће и обуће, хране, школског прибора и сличних ствари.

Прихватилиште се налази у булевару ослобођења 219, општина Вождовац, Београд. Можете их контактирати на: carobni.svet@gmail.com


Нема коментара:

Постави коментар